середу, 25 серпня 2021 р.

Баштанка. БДЮТ

Може, хто не знає, Баштанка - це райцентр Миколаївщини вже за новою схемою адміністративного поділу. І там, зрозуміло, є Будинок творчості. І він подає в своїй Фейсбук-групі таку - мабуть всім добре знайому за змістом - об'яву:


А до тої об'яви з'являється такий коментар: 


А потім ми з БДЮТ, який є адміном цієї групи, ще про це поговорили в приваті.

І тут утворився певний ступор. Бо приват же не переповідають в групі, адже це було б неетично. А як продовжити обговорення за участі пані Юлії Соломської, що поставила лайк? Як поділитись аргументами БДЮТ з іншими учасниками групи - їх 110.

Буду вмовляти БДЮТ перейти на публічний рівень і подати свої аргументи за і проти вже для групи, а не тільки для автора коментаря. Тоді в нас вийде загальна (!) конструктивна (!!) розмова про ту майбутню газету. І цей текст перепишемо - велика зручність електронної преси: вона може бути абсолютно актуальна, застарілі тексти можна правити згідно з новими умовами життя. Фундаментальна, між іншим, річ. Ну ви можете уявити собі, щоб раніше таке було можливо? А тепер це дуже легко і просто.

І що ви думаєте? Той адмін взяв і видалив повідомлення. Разом з тим ососружним коментатором. Ну... 

Небажання розмовляти, обговорювати, шукати спільну позицію - це, між іншим, початок конфронтації, поборення, ворожнечі. Ні? А війна з чого починається? Чи революція. В багатьох же за радянським вихованням до революцій позитивне ставлення, бо вони герої, революціонери. А треба будувати, а не поборювати. 

Я щиро сподіваюсь, що ми з БДЮТом продовжимо розмову про газету для Будинку творчості. І не тому, що якийсь начальник її (чи його) до того примусить, зателефонує. Ні, тому, що відбудеться перший крок до порозуміння, який полягає, звісно, в тому, щоб слухати, думати і відповідати. А не відключати комунікацію.

---

Результати такі: 


227 переглядів і жодної реакції. Навіть і лайків, здається, не було. Залишився Баштанський БДЮТ без газети. Хоч повідомлення було і на місцевих форумах: Баштанка, Сьогодні, ОТГ

А текст був такий: 

От така прикра подія: 
https://tvor-osob.blogspot.com/2021/08/blog-post_25.html
Ніхто не хоче показати баштанцям газету свого Будинку творчості? Ну щоб переконати їх на прикладі, що, мовляв, це діло цілком реальне.





 



Немає коментарів:

Дописати коментар