вівторок, 21 листопада 2023 р.

Семінар Шкільна газета

Ні, назву семінару ми ще, може, підправимо, бо там не згаданий Будинок, а йдеться саме про таку зав'язку: Будинок - газета. Зараз про це докладніше, а почнемо з поштовху.

Він був не надто приємний, бо знов не вдалось дійти з колегами до живої газети в конкретній школі. І, як мені здається, не без того, що наші Будинки зосереджені на роботі в гуртках журналістів якось так за старою, урочною, офлайновою схемою. Є програма, приміщення, діти, що мають приходити і слухати, вчитись - нехай поза школою, але в шкільній технології. До речі, програма ж, мабуть, від Міносвіти? Що в ній про практику, про пряме використання чи застосування почутого в Будинку вже в рідній школі?

1. Програми

Ну, програму від МОН я не знайшов (?), натомість є щось набагато краще. Бо є чотири авторки (Ольга, Катерина, Олена Л та Олена Ч) дуже цікавих документів, що їх я зараз запрошую на семінар, який має відбутись, як пропонується, за дуже простою схемою: читаємо все те, що разом написали, а потім про це розмовляємо.

Можна в форумі цієї газети. 

Можна долучитись до редакції і подавати свої тексти на семінар (та й просто так) вже тут. 

Можна ставити тексти на тих сайтах, де вже були попередні, а я тут потім буду подавати посилання. 

Отже, як буде бажання, то формат ми знайдемо. А мета зрозуміла і вже згадана: дійти до одної живої газети в одній конкретній школі. Як вона запуститься і запрацює належним чином, то вже потім нічого обговорювати буде не треба - показав і все всім ясно. А як дві чи три? Ну, невимовно прекрасна перспектива, але вона не спрацювала - авторки програм на контакт не пішли. Хоч 11 переглядів цього тексту є.

2. Будинки

Так, програми ж є і вони працюють. То рушаємо в Будинки. Осмислити наявний досвід.

2.1 Вільногірськ

Тут Будинок має ФБ-групу, вона актуальна, а наявність двох сайтів свідчить про те, що якийсь з них новий, а був ще раніше старий. Є ще експериментальний. І директорка закладу в групі є, відтак є контакт і надія на те, що ми семінар проведемо.

Але несподівано вся справа спочатку загальмувалась: 


Модератор вирішив, що це дурниці якісь і йому це не треба. Може ще передумає?

2.2 Марганець

Тут в ФБ є група Освіта Марганця за участі начальниці відділу. Далі можна побачити сайт Центру-комплексу, що можна назвати, як ми домовились, Будинком. То і тут є перспективи.

І вже тут в нас процес пішов... Втім, незле було б і заклади освіти покликати? Без проблем.

Ліцей 1, ФБ, Березицька Наталія. Ліцей 2, ФБ, Тріленко Сергій. Ліцей 3, ФБ, Юлія Лук'яненко

Гімназія 5, ФБ, Гавронська Наталя. Ліцей 6, ФБ, Михайлик Таміла. Ліцей 7, ФБ, Галина Прокопець. 

Ліцей 9, ФБ, Олександр Бурлака. Ліцей 10, ФБ, Катерина Бистра. Ліцей 11, ФБ, Марина Петровська

Ліцей 12, ФБ, Олена Галко. 

3. А що далі?

Далі почався бурхливий процес читання, 50 переглядів за день? Ну я знав, що хтось і не повірить (може і я сам), тому, от, будь ласка:


Але це не головне, головне, що в нас історична подія: перший лист в редакцію. Ну і перший живий, ініціативний учасник семінару.

28.11 маємо тут 63 перегляди, і великі плани щодо продовження, але про це вже окремо.





Немає коментарів:

Дописати коментар